Hoe ik mijn schooltijd had beleefd en wat ik voor mijn eigen kinderen zou wensen? De ene vraag is het antwoord op de andere: ik vond naar school gaan heerlijk, en toch gaf ik ook een onbewust maar vrij extreem signaal af ergens halverwege de middelbare school. Toen me in dit interview werd gevraagd wat ik mijn 14 jarige zelf nu zou zeggen, kon ik weer voelen – met een brok in mijn keel – hoe ik destijds intens verlangde en radeloos in de buitenwereld op zoek was naar iets wat ik thuis zo miste: meer omvattende en liefdevolle begeleiding in het groter worden. Zo belangrijk was school voor mij. Ik zocht er niet alleen naar onderwijs, maar ook naar opvoeding. Ik heb het er overigens niet gevonden. Het is daarom denk ik dat ik voor (mijn) kinderen wens dat ze zich gedragen weten in het web wat geweven wordt als opvoeding en onderwijs mogen samenvallen door een gezamenlijke inspanning van ouders en leerkrachten. – Stichting De OnderwijsTafel werkt aan sociaal emotionele veiligheid in het onderwijs, op alle niveaus, als basis voor leren en ontwikkelen. Met #magikmezelfzijn tekent de stichting verhalen op om te delen en inspireren en wat mij betreft ook om te helen. Deel ook je verhaal! www.deonderwijstafel.nl Met Jantien De Bood